السلام عليكم...جزاكم الله خيرا جزاء إلى كل من يزور هذا الموقع وأرجو منكم تستفيد وتنتفع بها إذا كانت وجدتها غير مفيدة ولا فائدة لكم فاتركها...أهلا وسهلا إلى بيتي جنتي...قال الله

تعالى: يأيها الذين ءامنوا اتقوا الله حق تقاته ولا تموتنّ إلا وأنتم مسلمون

Thursday, 16 September 2010

Aku juga antara orang yang pernah melakukan DOSA..

Ya, aku hanya mampu mengerut dada, ketika melihat realiti masa kini.. masih banyak kaum muslimin yang melihat siapa dulu yang bicara atau siapa yang cuba dahulu , barulah kita akan ikut. Padahal, kita diwajibkan mengikuti segala apa yang memang datang dari Allah dan Rasul-Nya. Dalam hal ini, amatlah tidak sesuai dengan Al-Qur’an dan As-Sunnah. .YA SUDAH! Aku tidak akan banyak mengulas pada kali ini. Dalam kesempatan kali ini, aku ingin bermunajat kepada Allah..... Hanya ALLAh sahaja tempat aku mengadu...aku tak tahu lagi berapa banyak khilaf yang aku lakukan betapa banyak dosa yang aku kerjakan. Pada mulanya aku hanya ingin mendekati akan sesuatu yang Engkau larang sehingga sampai ke tahap meninggalkan perkara yang Engkau perintahkanaku sudah tak tahu lagi berapa berapa bnyak rezeki yang aku dapatkan betapa banyak orang miskin yang aku biarkan.. Namun apa yang aku fikirkan...adalah "Nafsi-nafsi(hal masing-masing)
aku sudah tak mampu menghitung lagi berapa banyak aku melakukan sesuatu yang sia-sia. Betapa banyak aku menggunakan waktu yang tak ada gunanya sejak membuka mata iaitu memulakan semua aktiviti didunia ini sehingga kembali ke tempat tidur merehatkan tubuh yang bekerja tak kenal lelah... Hanya untuk mendapatkan kesenangan dunia yang sementera samada melalui jalan yang hak atau yang salah..
Ya Rabbi, Engkau perintahkan agar manusia berbuat kebajikan tanpa banyak mengharap balasan tetapi aku berbaut demi imbalan.. Engkau ciptakan syurga buat kekasih-Mu tetapi aku berusaha meraihnya tanpa peduli pada-Mu.. Ampuni dosaku Ya Aziz ya allah, Engkaulah Dzat Yang Maha Perkasa Ya Ghafuur, Engkaulah Dzat Yang Maha Pengampun Ya Affuw, Engkaulah Dzat Yang Maha Pemaaf segala kesalahan ampuni dosa, khilaf, dan salahku semuanya,,Ampuni dosa, khilaf, dan salah saudaraku didunia ini,, ampunilah dosa, khilaf, dan salah orang tuaku tercinta yang melahirkan, membesarkan, mengasihi, dan menyayangiku sejak kecil hingga dewasa..
YA Rabbi, tak sesuatu pun yang mampu menolongku kecuali kasih sayang-Mu semata.. hanya ampunan-Mu yang aku harapkan.. hanya maaf-Mu yang aku nantikan hanya ridha-Mu yang akan membuat diri ini selamat.. Yaa Hayyu, Yaa Qayyuum, aku hanyalah sebutir pasir di padang tak berbatas setitik air di samudra yang luas.. Tak mampu aku hidup sendiri tanpa Engkau disisiku dan tak akan sanggup aku hidup sendiri tanpa bersama-Mu Wahai Dzat Yang Maha Hidup Yang Maha Berdiri Sendiri, ….laa ilaaha illaa anta….

aku tak peduli kata orang.. tetapkanlah hati ini di jalan yang lurus laa ilaaha illaa antaALLAH Menjawab, “Wahai anak adam, sesungguhnya jika kamu berdoa kepada-Ku dan mengharapkan Aku maka Aku mengampunimu, dan Aku tidak peduli atas apa yang ada padamu. Wahai anak adam, sekalipun dosa-dosamu mencapai setinggi langit kemudian kamu mahu memohon ampun kepada-Ku, nescaya, Aku akan mengampunimu. Wahai anak adam, sekalipun kamu datang kepada-Ku dengan membawa kesalahan sepenuh bumi kemudian kamu menemui-Ku tanpa mempersekutukan Aku dengan sesuatu apapun, nescaya Aku akan menemuimu dengan membawa ampunan sepenuh bumi” (HR. At Tirmidzi)

0 comments:

About This Blog

helwa telinga

Tetamu maya

free counters

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP