السلام عليكم...جزاكم الله خيرا جزاء إلى كل من يزور هذا الموقع وأرجو منكم تستفيد وتنتفع بها إذا كانت وجدتها غير مفيدة ولا فائدة لكم فاتركها...أهلا وسهلا إلى بيتي جنتي...قال الله

تعالى: يأيها الذين ءامنوا اتقوا الله حق تقاته ولا تموتنّ إلا وأنتم مسلمون

Thursday, 19 November 2009

Tahniah kepada adikku....



asssalamualaikum...
post kali ini... ana sekadar ingin berkongsi kepada antum sekalian... mengenai kejayaan adik ana dalam peperiksaan UPSRnya... tiada apa yang istimewa.. sekadar coretan ringkas... kerana sebagai abang.sudah tentulah ade perasaan sedikit gembira jika adiknya mendapat keputusan yang agak cemerlang dalam peperiksaan... alhamdulillah...

kisahnya bermula...
apabila ana dimaklumkan oleyh kawan ana bahawasanya keputusan UPSR akan diumumkan pada tanggal 19/11/09

hari ini bertepatan 19/11/09 (khamis) tanggal yg sudah lama ana nanti-nantikan... bukan apa excited sangat nak tahu sebenarnye... adakah adik ana nie mampu memndapatkan keputusan 5A dalam UPSR atau sekurang2nya same macam abngnye yg mendapat 4A dalam UPSR... sbbnye ana dan adik ana nie... sentiasa bersaing dalam pelajaran.... dan keputusan alhamdulillah sentiase menyebelahi ana... alhamdulillah.... hihiihiii...

maka dengan ini... hari yg ditunggu2 telah pown tibe... tepat pukul 8 pagi(jordan) bersamaan pukul 1 tengah hari(malayisa) ana menelefon ummi ana di malaysia... nak tahu sangat result adik ana... sedangkan pada masa yg same, ana akan menduduki peperiksaan "mabadik ilmu nafsu"(psycology) pada jam 9... hehee tak sabar nak tahu result...namun ummi tak angkat... mungkin masih lagi disekolah..... tidak mengapalah aper yang penting jawab soalan peperiksaan mabadik ilmu nafsu ni dulu.. kemudian barulah fikir keputusan UPSR tue...

selang beberpa jam kemudian..... bertepatan jam 1.30ptng(jordan) waktu di malayisa ketika itu 7.30malam.. ummi ana kol....

umi: assalmualaikum qud... aper khabar? sihat? mcm mane exam? dah selesai ke belom?

ana : wa'alaikumsalam... alhamdulillah ... biase2 je ummi.. sihat... exam insyaallah selesai 7/12.

umi :owh...baguslah... ha nie qud.. umi nak bgtau... yg fauzan dapat 4A 1 B... alhamdulillah...

ana : owh.. betul ke umi?? 4A 1B?? alhamdulillah... tak sangka dia boleyh dapat 4A... tolong sampaikan salam tahniah untuk fauzan dari abg qud.. yeak umi.....

umi : okeyh... nanti umi sampaikan....

...........................................................TUT..........................................

senyp... alahi baru ana perasan.. bateri habis... semalam lupe nak charge... hearm... takpelah.. aper yg penting ana dah maklum... yg adik ana nie dapat 4A 1 B dalam UPSR.. alhamdulillah.. walaupun taklah dapat 5A seperti pelajar cemerlang yang laen.. sekurang2nye dia mampu dapat keputusan yang boleyh dibanggakan....

alhamdulillah..... oklah sampai disini sahaja coretan ana... dan post kali ini adalah sekadar untuk berkongsi kejayaan adik ana dalam UPSrnya... kerana inilah kali pertama rasenye.. dia mendapt keputusan cemerlang seperti ini... alhamdulillah...

wasslam...
hadiah dari abngmu di perantauan... :-)

6 comments:

BAYT AMZAR 19 November 2009 at 23:39  

assalamualaikum.hani'an li syaqiqika!allah yardho a'laih.

Al Quds Travel 20 November 2009 at 00:00  

Al Quds Travel Welcome You :-

"FIESTA ALQUDS TRAVEL FAIR"
Date : 10,11,12 December 2009
Time : 10.30 am - 10.00 pm
Venue : Ruang Legar KB Mall K.Bharu
Organizer : Al Quds Travel Sdn Bhd
Tel No : 609-747 9999

musafir ilmu. 20 November 2009 at 12:10  

wa'alaikumsalam..
to BAYT AMZAR...
syukran 'alaikum.... allahu salamak.. insyaallah... :-)

al-quds Travel...
syukran kerana sudi lawat...
nanti kalau ana nak balik malaysia ana akan pertimbangkan tuk ikut travel antum.... :-)

musafir ilmu. 20 November 2009 at 23:12  
This comment has been removed by the author.
musafir ilmu. 20 November 2009 at 23:12  

to einsyie@ insyirah
wa'alaikum salam...

syukran atas ucapan.. alhamdulillah... dia berjaya mendapat keputusan yg baik.. :-)

About This Blog

helwa telinga

Tetamu maya

free counters

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP